Boerenkoolstamppot met kipfilet en champignons

Ingrediënten:

  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 300 g boerenkool
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 el boter
  • 100 ml melk
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappels in een grote pan met water in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Voeg de boerenkool toe en kook nog 5 minuten mee.
  3. Bak de kipfilet in een koekenpan tot het goudbruin is.
  4. Voeg de champignons, ui en knoflook toe en bak nog 5 minuten.
  5. Voeg tijm en rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp fijn met de boter en melk.
  7. Voeg het kipmengsel toe aan de stamppot en roer door elkaar.
  8. Serveer direct.

Deze stamppot is een gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te bereiden is. De boerenkool wordt gestampt met aardappelen en op smaak gebracht met een scheutje melk en mosterd. De kipfilet wordt in blokjes gebakken samen met champignons en toegevoegd aan de stamppot voor extra eiwitten en smaak. Serveer de stamppot met wat extra groenten en geniet van een heerlijke, vullende maaltijd die perfect past bij een gezonde levensstijl.

NOTFOUND
Terug naar Voeding
Uw advertentie hier?