Linzensoep met wortel en selderij

Ingrediënten: 

  • 200 g rode linzen
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken.
  2. Hak de ui en knoflook fijn en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak even mee.
  5. Voeg de linzen, groentebouillon en paprikapoeder toe en breng aan de kook. Laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer eventueel de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper.
NOTFOUND
Terug naar Voeding
Uw advertentie hier?