Quinoasalade

Ingrediënten:

  • 100 g quinoa, gekookt volgens de verpakking
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • Handvol verse peterselie, gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Doe de gekookte quinoa, rode paprika, gele paprika, rode ui en peterselie in een grote kom en meng goed.
  2. Meng in een kleine kom de olijfolie, citroensap, zout en peper.
  3. Giet het mengsel van de dressing over de salade en meng goed.

De quinoasalade is niet alleen voedzaam, maar ook kleurrijk en heerlijk. Quinoa is rijk aan eiwitten en vezels en de groenten in de salade zitten boordevol vitamines en mineralen. De combinatie van de knapperige groenten, zachte avocado en de crunch van de geroosterde amandelen geeft de salade een interessante textuur. De dressing op basis van citroen en olijfolie maakt het geheel af en geeft de salade een frisse smaak. Het is een geweldig gerecht om als lunch te serveren of om als bijgerecht te serveren bij het avondeten.

NOTFOUND
Terug naar Voeding
Uw advertentie hier?