Zalmfilet met geroosterde zoete aardappelen en broccoli

Ingrediënten:

  • 2 zalmfilets
  • 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng de blokjes zoete aardappel, broccoli roosjes, ui en knoflook in een grote kom.
  3. Voeg paprikapoeder, oregano, chilipoeder en zout toe en meng goed.
  4. Spreid het mengsel uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  5. Leg de zalmfilets op de bakplaat, bovenop het groentemengsel.
  6. Bak gedurende 20-25 minuten in de oven, tot de zalm gaar is en de groenten geroosterd zijn.
  7. Serveer direct.

Dit recept voor zalmfilet uit de oven met geroosterde zoete aardappelen en broccoli is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en gemakkelijk te maken. De zalmfilet wordt besprenkeld met citroensap en kruiden, en vervolgens in de oven gebakken tot hij perfect gaar is. De zoete aardappelen en broccoli worden in dezelfde ovenschaal geroosterd, waardoor het een heerlijke bijgerecht is. Dit recept is perfect voor een gezonde en smakelijke avondmaaltijd.

NOTFOUND
Terug naar Voeding
Uw advertentie hier?